Valpreventie

Course Dates: Open-ended
Enrollment Dates: Enroll Anytime
Who can Enroll: Anyone
Course Language: Nederlands
Price: FREE

About the Course

Hoe ouder u wordt, hoe meer de lichamelijke conditie verandert. De bewegingen en reacties worden minder snel en u wordt minder snel in het herkennen van en reageren op risico’s, vooral in de eigen woning waar alles veilig en gewoon schijnt te zijn. Hoe ouder u wordt, hoe meer ‘kleine hoekjes’ er in de woning lijken te komen. De woning is de meest vertrouwde plek op aarde. U kent er meestal elk hoekje en gaatje.

Daarom is het moeilijk te aanvaarden dat juist binnen die zo bekende muren zoveel ongelukken kunnen gebeuren. Een val veroorzaakt vaak veel leed. Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst zorg ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten mijden. Niet meer naar de kaartclub, of de koffie drinken bij anderen die iets verder wonen Helaas leidt dat vaak tot eenzaamheid en een slechtere conditie.

In deze E-learning leert u hoe vallen voorkomen kan worden. Dat is niet alleen handig voor uzelf maar ook voor bewoners waar u als vrijwilliger of mantelzorger mee te maken heeft. Voorkomen is immers beter dan genezen!

 

 

 

Instructors

Carola Hartstra